Deprecated: Hook wp_smush_should_skip_parse is sinds versie 3.16.1 verouderd! Gebruik in plaats daarvan wp_smush_should_skip_lazy_load. in /projects/healthyve_e1/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031
Automatencatering in het onderwijs - Healthy Vending
Deprecated: Hook wp_smush_should_skip_parse is sinds versie 3.16.1 verouderd! Gebruik in plaats daarvan wp_smush_should_skip_lazy_load. in /projects/healthyve_e1/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031
[rev_slider alias=”slider-home-1″][/rev_slider]

Automatencatering in het Onderwijs

PURA staat voor kwaliteit dankzij meer dan 25 jaar vending ervaring. Dagelijks doen meer dan 200 werknemers hun best om al onze locaties door heel te voorzien van eten en drinken. Wij maken voor iedere automaat een vulplan op maat en in overleg is iedere samenstelling mogelijk. Zo gebruiken we alleen de voeding die aansluit bij de wensen en behoeften van jouw organisatie, dat kan een frisdrankautomaat, een snackautomaat, warme drankenautomaat, combi-automaat of broodjesautomaat zijn.

Frisdrankautomaat

Een gekoeld blikje of flesje drinken wanneer je maar wilt. Het is een service die je leerlingen en studenten gunt. Met een frisdrankautomaat bied je deze service moeiteloos aan. Wij hebben verschillende frisdrankautomaten en kunnen deze vullen met gekoelde dranken naar wens.

Snackautomaat

Een snackautomaat is ideaal voor leerlingen en studenten om de kleine trek te stillen. We hebben een ruim assortiment aan lekkernijen, dus er is altijd voor ieder wat wils. Samen kijken we naar het assortiment dat het beste past bij jouw locaties. een Mars, een Snickers of juist meer gezonde snacks? Laat het ons weten!

Warme drankenautomaat

De eisen en wensen die we in Nederland stellen aan een kop koffie zijn niet mis. Hoewel een slap bakkie járen geleden nog werd geaccepteerd is dat nu een heel ander verhaal. We zijn kritisch op ons kopje koffie en hij moet dan ook goed smaken. De oplossing daarvoor is een goede machine met lekkere koffie en die hebben wij uiteraard.

Healthy Vending is anders dan gewone automatencatering

Wij leveren ultra verse belegde broodjes, perfect voor in automaten. De automaten worden dagelijks gevuld met onze verse producten! En met vers bedoelen wij ook écht vers: er worden geen gassen aan de broodjes toegevoegd. Het brood komt van een lokale bakker en wordt dagelijks vers gesmeerd en bezorgd op locaties door heel Nederland door onze medewerkers.

Wij leveren niet ‘gewoon producten’, we denken altijd aan ieders gezondheid. Zo hebben we ons eigen ‘betere keuze’ keurmerk in onze automaten. Dit zijn producten die minder vet, suikers en zout bevatten.

Ouders willen invloed op aanbod schoolkantine

Ruim tweederde van de ouders van mbo- en vo-leerlingen vindt dat scholen en ouders samen moeten werken aan een gezond aanbod in de kantine en automaten.

Dit blijkt uit onderzoek van Motivaction in opdracht van het Voedingscentrum. 65% van de ouders geeft aan dat ze graag meedenken met de school over het gezonder maken van het aanbod. Vaders geven net iets vaker aan dat ze willen praten met de schoolleiding; over het schoolbeleid of door overleg met de ouderraad. Op dit moment heeft nog maar 26% van de ouders het idee dat ze invloed hebben op het aanbod op school. Het ziet er dus naar uit dat scholen veel meer hulp van ouders kunnen krijgen dan ze tot nu toe vragen.

Wie is verantwoordelijk?

Wie is verantwoordelijk voor wat een kind op school eet? Het kind zelf, de school of de ouders? De onderzoekers legden deze vragen voor aan 1.323 ouders. Uit de resultaten blijkt dat zij al die drie partijen in grote mate verantwoordelijk vinden. 31% ziet zichzelf als hoofdverantwoordelijke, 27% wijst naar de school en 21% vindt dat volledig aan het kind zelf. Met name ouders van kinderen op het vo wijzen vaker naar de school als medeverantwoordelijke (61% tegenover 52% van mbo-ouders).

De respondenten (36%) geven aan dat ze graag in gesprek willen met de school hierover en dat de school vaker zou kunnen overleggen met de ouderraad over het aanbod. 38% wil graag samen met de schoolleiding zorgen voor beleid rondom gezond eten en drinken op school. 17% geeft aan dat ze er met andere ouders in gesprek willen, zodat ze samen invloed hebben op het aanbod en 7% zegt te willen meedraaien in het schoolkantineteam.

De Schoolkantine Brigade van het Voedingscentrum raadt ouders die meer willen weten over het kantine-aanbod op hun school aan om contact op te nemen met de ouderraad. Mogelijk komt de school ook in aanmerking voor een schoolbezoek door de Brigade. Ouderraden kunnen daarvoor bij de Brigade terecht.

Gezonde Schoolkantine

De Gezonde Schoolkantine is een initiatief van het Voedingscentrum, met als doel een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. In 2015 wil de overheid dat alle schoolkantines gezond zijn. Een gezonde schoolkantine bestaat voor minimaal 75% uit lekkere en gezonde producten uit de Schijf van Vijf (zoals fruit, broodjes, salades) en maximaal 25% extra’s (snoep, snacks, koek). Scholen kunnen zelf de Schoolkantine Brigade inschakelen voor gratis advies op maat. www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine

Fullservice vending

Voor het vullen en reinigen van de automaten komen onze operators minimaal twee keer per week bij jouw organisatie langs. Als blijkt dat de omzetsnelheid dusdanig hoog ligt dat een meerdaagse vulling gewenst is, dan is dat mogelijk. Wij bieden onze diensten zeven dagen per week aan.
Alle producten in de foodautomaat worden aan jullie gefactureerd. De omzet uit de automaat wordt aan jullie gecrediteerd.

Je bent vrij om de verkoopprijzen te bepalen. Je kunt er voor kiezen om producten onder, op of boven jouw kostprijs aan te bieden. Als je jouw medewerkers wilt laten meebetalen in de kosten, zou de verkoopprijs verhoogd kunnen worden.

In het kader van transparantie bieden wij je de mogelijkheid om zelf voor de geldafhandeling te zorgen. Wij kunnen deze zorg ook op ons nemen. Je ziet dan de wekelijkse omzetten op jouw persoonlijk overzicht of de factuur die wij je sturen.

Neem contact met ons op.

Bent u nu benieuwd naar de mogelijkheden van Healthy Vending? Vul dan onderstaand formulier in.